Terfézia van nálam és nem félek használni!

Aki dudás akar lenni pokolra annak menni…, avagy hogy lesz az iskolai menzarémből tányérkirálynő! Teréz Anyu, a menzák kötényes főkötős dundi angyala útmutatása alapján készültünk. A tésztát al’dente főzzük, a grízt pedig pirítsuk és karamellizáljuk! Ne csapjuk a vizes darát a szétfőtt tésztára! Inkább házi baracklekvár pöttyökkel kerüljük a vegyes erdei gyümölcsíz elnevezésű általános adaléktrutyi használatát! A gourmet-ságot Főméltóságotoknak ma az édes homoki terfézia szarvasgombával biztosítjuk. Az ízkontrasztot-díszítést pedig gránátalma szórással tesszük kívánatossá. A használt bűbájszerdrog Mattirolomyces terfezioides.

Hozzávalók

  • 200 g finomliszt
  • 3 db tojás
  • 200 ml tej
  • 30 g cukor
  • 0.5 tk sütőpor
  • 3 ek vaj
  • 40 g mazsoa
  • 50 ml almalé
  • 1 csipet só
  • 2 ek porcukor (a tetejére)
  • Baracklekvár, ízlés szerint a karamellizálódó gríz mellé és díszítésenk a a tésztára.
  • Gránátalma szórás

Terfézia szarvasgomba  frissen szezonban rendelhető webshopunkban, illetve vásárolható a Gombapontokon, illetve fagyasztva egész évben elérhető.