Terfézia van nálam és nem félek használni!
Aki dudás akar lenni pokolra annak menni…, avagy hogy lesz az iskolai menzarémből tányérkirálynő! Teréz Anyu, a menzák kötényes főkötős dundi angyala útmutatása alapján készültünk. A tésztát al’dente főzzük, a grízt pedig pirítsuk és karamellizáljuk! Ne csapjuk a vizes darát a szétfőtt tésztára! Inkább házi baracklekvár pöttyökkel kerüljük a vegyes erdei gyümölcsíz elnevezésű általános adaléktrutyi használatát! A gourmet-ságot Főméltóságotoknak ma az édes homoki terfézia szarvasgombával biztosítjuk. Az ízkontrasztot-díszítést pedig gránátalma szórással tesszük kívánatossá. A használt bűbájszerdrog Mattirolomyces terfezioides.
Hozzávalók
-
200 g finomliszt
-
3 db tojás
-
200 ml tej
-
30 g cukor
-
0.5 tk sütőpor
-
3 ek vaj
-
40 g mazsoa
-
50 ml almalé
-
1 csipet só
-
2 ek porcukor (a tetejére)
- Baracklekvár, ízlés szerint a karamellizálódó gríz mellé és díszítésenk a a tésztára.
- Gránátalma szórás
Terfézia szarvasgomba frissen szezonban rendelhető webshopunkban, illetve vásárolható a Gombapontokon, illetve fagyasztva egész évben elérhető.