Rókacézár: Pirított Rókagomba és Zöldbab Saláta
Hozzávalók:
Saláta:
- 250 g tisztított és szeleteltrókagomba
- 1 fej apróra vágott salotta hagyma
- 3 kakukkfűág
- Olívaolaj
- 225 g sárga zöldbab, megmosva és a szára eltávolítva
- 2 vékonyra szeletelt újhagyma
- Só és bors ízlés szerint
- 2 főtt, közepesen (vagy a kívánt állagú) főtt tojás
- Vajsaláta (Butter Lettuce)
Vinaigrette:
- 2 evőkanál sherry ecet
- 1 evőkanál méz
- 1 teáskanál dijoni mustár
- 1 teáskanál apróra vágott salotta hagyma
- 4 evőkanál olívaolaj
- Só és bors ízlés szerint
Elkészítés:
- Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Keverd össze az apróra vágott hagymát (1 teáskanál visszatartva a vinaigrette számára), kakukkfűleveleket, 4 evőkanál olívaolajat, majd óvatosan keverd össze. Helyezd a gombákat sütőpapírral bélelt tepsire, majd süsd körülbelül 20 percig, vagy amíg a gombák aranyszínűek nem lesznek.
- Eközben blansírozd a sárga zöldbabokat egy nagy lábosban forrásban lévő sós vízben, amíg puha nem lesz, körülbelül 4 percig. Szeleteld fel a babokat keresztbe 1,27 cm vastag szeletekre.
- A vinaigrette elkészítéséhez: Keverd össze a maradék 1 teáskanál apróra vágott salotta hagymát, sherry ecetet, mézet és dijoni mustárt egy közepes tálban. Lassan keverd hozzá az olívaolajat, hogy emulziót készíts. Állítsd be a méz szintjét az édes ízlésed szerint, majd sózd és borsozd ízlés szerint.
- Tálaláshoz: Óvatosan keverd össze a gombákat, sárga zöldbabokat és újhagymákat a vinaigrette-tel. Kanalazd egy vajsaláta ágyára, majd tálald félbevágott tojással tetején. Sózd és borsozd ízlés szerint.
Megjegyzés: A recept 2 főétel vagy négy előétel salátára való.
Hozzávalókat a Sárga Rókagombát, és a Tölcséres Rókagombát, Szárított és Fagyasztott Rókagombát megtalálod Nálunk. Gyertek Gombapontjainkra, illetve Webshopunkra.