Rókacézár: Pirított Rókagomba és Zöldbab Saláta

Hozzávalók:

Saláta:

  • 250 g tisztított és szeleteltrókagomba
  • 1 fej apróra vágott salotta hagyma
  • 3 kakukkfűág
  • Olívaolaj
  • 225 g sárga zöldbab, megmosva és a szára eltávolítva
  • 2 vékonyra szeletelt újhagyma
  • Só és bors ízlés szerint
  • 2 főtt, közepesen (vagy a kívánt állagú) főtt tojás
  • Vajsaláta (Butter Lettuce)

Vinaigrette:

  • 2 evőkanál sherry ecet
  • 1 evőkanál méz
  • 1 teáskanál dijoni mustár
  • 1 teáskanál apróra vágott salotta hagyma
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • Só és bors ízlés szerint

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Keverd össze az apróra vágott hagymát (1 teáskanál visszatartva a vinaigrette számára), kakukkfűleveleket, 4 evőkanál olívaolajat, majd óvatosan keverd össze. Helyezd a gombákat sütőpapírral bélelt tepsire, majd süsd körülbelül 20 percig, vagy amíg a gombák aranyszínűek nem lesznek.
  2. Eközben blansírozd a sárga zöldbabokat egy nagy lábosban forrásban lévő sós vízben, amíg puha nem lesz, körülbelül 4 percig. Szeleteld fel a babokat keresztbe 1,27 cm vastag szeletekre.
  3. A vinaigrette elkészítéséhez: Keverd össze a maradék 1 teáskanál apróra vágott salotta hagymát, sherry ecetet, mézet és dijoni mustárt egy közepes tálban. Lassan keverd hozzá az olívaolajat, hogy emulziót készíts. Állítsd be a méz szintjét az édes ízlésed szerint, majd sózd és borsozd ízlés szerint.
  4. Tálaláshoz: Óvatosan keverd össze a gombákat, sárga zöldbabokat és újhagymákat a vinaigrette-tel. Kanalazd egy vajsaláta ágyára, majd tálald félbevágott tojással tetején. Sózd és borsozd ízlés szerint.

Megjegyzés: A recept 2 főétel vagy négy előétel salátára való.

Hozzávalókat a Sárga Rókagombát, és a Tölcséres Rókagombát, Szárított és Fagyasztott Rókagombát megtalálod Nálunk. Gyertek Gombapontjainkra, illetve Webshopunkra.

A Rókacézár ihletét a SaltPeperSkillet blogon találtam.