Maitakepankó: Maitake és Shiitake Karfiollal Pankómorzsával
Hozzávalók: 4 adag
- só ízlés szerint
- 1 fej karfiol
- 2 evőkanál vaj
- 1 csésze pankómorzsa
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 2 evőkanál apróra vágott fokhagyma
- 1 evőkanál apróra vágott gyömbér
- 1 fej maitake gomba
- 2 csésze shiitake gomba
- 1/4 csésze oyster szósz
- 1 citrom
- frissen őrölt fekete bors
- 50 gramm barna/fehér rizs
- 1 evőkanál metélőhagyma (vékonyan szeletelve, díszítéshez
Elkészítés:
- A karfiolt szedjük rózsákra, és mossuk meg alaposan. A maitake gombát szedjük szét kisebb darabokra, a shiitake gombáknak pedig távolítsuk el a szárat és Szeleteljük le a gombakalapokat.
- Egy nagy serpenyőt hevítsünk fel közepes lángon, majd adjuk hozzá a sótlan vajat. Amikor a vaj felolvadt, szórjuk bele a panko-t, és pirítsuk aranybarnára. Ezután vegyük le a tűzről, és tegyük félre.
- Egy másik serpenyőben hevítsük fel az extra szűz olívaolajat közepes lángon. Adjuk hozzá a fokhagymát és a gyömbért, majd pároljuk őket egy percig, amíg illatosak lesznek.
- Adjuk hozzá a karfiolt, a maitake és shiitake gombákat a serpenyőhöz, és pirítsuk őket közepes lángon, időnként kevergetve, amíg a zöldségek enyhén barnulnak.
- Öntsük hozzá az osztrigaszószt, majd facsarjuk bele a citrom levét. Fűszerezzük frissen őrölt fekete borssal ízlés szerint.
- Közben főzzük meg a barna rizst a csomagoláson található útmutatások szerint.
- Tálaláskor helyezzük a pirított panko-t a zöldségek tetejére, és szórjuk meg vékonyan szeletelt metélőhagymával, ha szeretnénk.
Ez a könnyű és ízletes recept remek választás lehet, ha változatos és egészséges ételt készítenél. Jó étvágyat kívánunk!
A recept ajánlás a Yummi angolnyelvű blogból alapján készült.
Hozzávalókat a Maitake, és a Shiitake, Szárított és Fagyasztott Rókagombát megtalálod Nálunk. Gyertek Gombapontjainkra, illetve Webshopunkra.