Maitakepankó: Maitake  és Shiitake Karfiollal Pankómorzsával

Hozzávalók: 4 adag

  • só ízlés szerint
  • 1 fej karfiol
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 csésze pankómorzsa
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 2 evőkanál apróra vágott fokhagyma
  • 1 evőkanál apróra vágott gyömbér
  • 1 fej maitake gomba
  • 2 csésze shiitake gomba
  • 1/4 csésze oyster szósz
  • 1 citrom
  • frissen őrölt fekete bors
  • 50 gramm barna/fehér rizs
  • 1 evőkanál metélőhagyma (vékonyan szeletelve, díszítéshez

Elkészítés:

  1. A karfiolt szedjük rózsákra, és mossuk meg alaposan. A maitake gombát szedjük szét kisebb darabokra, a shiitake gombáknak pedig távolítsuk el a szárat és Szeleteljük le a gombakalapokat.
  2. Egy nagy serpenyőt hevítsünk fel közepes lángon, majd adjuk hozzá a sótlan vajat. Amikor a vaj felolvadt, szórjuk bele a panko-t, és pirítsuk aranybarnára. Ezután vegyük le a tűzről, és tegyük félre.
  3. Egy másik serpenyőben hevítsük fel az extra szűz olívaolajat közepes lángon. Adjuk hozzá a fokhagymát és a gyömbért, majd pároljuk őket egy percig, amíg illatosak lesznek.
  4. Adjuk hozzá a karfiolt, a maitake és shiitake gombákat a serpenyőhöz, és pirítsuk őket közepes lángon, időnként kevergetve, amíg a zöldségek enyhén barnulnak.
  5. Öntsük hozzá az osztrigaszószt, majd facsarjuk bele a citrom levét. Fűszerezzük frissen őrölt fekete borssal ízlés szerint.
  6. Közben főzzük meg a barna rizst a csomagoláson található útmutatások szerint.
  7. Tálaláskor helyezzük a pirított panko-t a zöldségek tetejére, és szórjuk meg vékonyan szeletelt metélőhagymával, ha szeretnénk.

Ez a könnyű és ízletes recept remek választás lehet, ha változatos és egészséges ételt készítenél. Jó étvágyat kívánunk!

A recept ajánlás a Yummi angolnyelvű blogból alapján készült.

Hozzávalókat a Maitake, és a Shiitake, Szárított és Fagyasztott Rókagombát megtalálod Nálunk. Gyertek Gombapontjainkra, illetve Webshopunkra.