Pioppino Fokhagymán és gyömbéren párolva
A fokhagymás és gyömbéres párolt pioppino gombák rendkívül ízletesek, valamint gyorsak és könnyűek. Az egész köret elkészítése kevesebb mint 10 percet vesz igénybe, és alkalmas tartalmasabb ételek kísérőjeként vagy önmagában is.
Adagok 2
Elkészítési idő 5 perc
Főzési idő 5 perc
Összes idő 10 perc
Hozzávalók
1/2 evőkanál étolaj
250 g
1/2 evőkanál préselt fokhagyma
1 teáskanál hámozott és reszelt gyömbér
1/2 teáskanál chilis fokhagyma szósz
1 evőkanál halas szósz*, oyster
1 evőkanál újhagyma (csak a zöld rész), szeletek
Elkészítés
A pioppino gombákat gyorsan megpirítom erős tűzön egy kis zöldségolajjal, mielőtt hozzáadnám a fokhagymát, a gyömbért és egy kis fokhagymás chiliszószt. Ezután hozzáadok egy kis halas szószt. Ez valóban segít a gombáknak egy nagyon húsos, karamellizált ízt adni sok umamival. A szója szósz is megfelelő lenne, de a halas szószt ajánlom a legjobb íz eléréséhez.
Vékonyan szeleteljük a gombákat, vagy ha kicsik és csoportosan vannak a talapzaton, vágjuk le a talpat, hogy szétváljanak. Egy nagy serpenyőben melegítsük fel a zöldségolajat erős tűzön. Adjuk hozzá a gombákat, és pároljuk, amíg kezdenek lágyulni és kiengedik nedvességüket, körülbelül 2-3 percig.
Adjuk hozzá a fokhagymát, a gyömbért és a chilis fokhagyma szószt. Főzzük körülbelül 30 másodpercig – 1 percig, vagy amíg a fokhagyma elkezd barnulni, de ne égjen meg és ne legyen ropogós. Adjuk hozzá a halas szószt, és főzzük további kb. 30 másodpercig, forgassuk össze jól. Vegyük le a serpenyőt a tűzről, és tegyük hozzá az újhagymát.
Hozzávalókat a megtalálod Nálunk. Gyertek Gombapontjainkra, illetve Webshopunkra.