Terfézia Szarvasgombás Vaj. Ha szarvasgomba, akkor vaj! A szarvasgomba aroma legjobban zsírokban és olajokban oldódva érvényesül a legjobban, sőt ilyen formán még hosszű ideig élvezhetjük kulináris adományait, mert a friss szarvasgomba néhány nap alatt elvesztené aromáját, illatát. Olajok, zsírok, sőt talán leginkább a vaj, kitűnően körbezárja, átveszi, rabul ejti az illékony aromát és a legmegfelelőbb időpillanatban szabadítja fel érzékeink számára. Tehát vegyünk egy kis vajat és dolgozzuk bele a szarvasgombát és már készen is vagyunk…., -gondolhatnánk. Azonban sem a tej minősége, sem a a szarvasgomba konyhatechnológiai összedolgozásának hogyan-mikéntje nem mindegy. Mi egy többgenerációs szentesi kistermelő sajtmester segítségével tudjuk a polcainkra és a Ti asztalotokra varázsolni. Aradi László Szentesen saját szarvasmarháit legelteti és feji, hogy a legfinomabb kézműves sajtokat, és vajat állítson elő. Az Ő üzemében készül a Terfézia Szarvasgombás Vaj. 

A tehenek, a szentesi kövér legelőkön legelészve, a lehető a legjobb körülmények között adják a kiváló minőségű vaj alapját, a zsírokban, fehérjékben, ásványi anyagokban és vitaminokban gazdag tejet. A hazai erdők kincsét a fekete nyári szarvasgombát mi biztosítjuk számára.

 

A szarvasgombás vajunk a legegyszerűbben pirítóson, vagy egy szelet kenyéren, vagy akár egy sós keksz falaton érvényesül.

A szarvasgomba aroma megőrzésének záloga, hogy ne főzz vele, ne süss vele, ne hevítsd  se lángon, se mikróban, tedd csak rá arra, amelyet meg akarsz csiribí-csiribá varázsolni!

Meleg tésztákon, húsokon az olvadó Terfézia Szarvasgombás Vaj egy másik dimenzióba repíti kulináris utasát.

A Terfézia szarvasgombás vaj krémes, ízletes és különleges textúrájú. A szarvasgomba fenséges aromáját tökéletesen ötvözi a vaj selymes ízével.Gyertek kóstoljátok a Gombapontokon, rendeljetek weboldalunkon!