Krémes gombás csirke- és vadrizsleves

30 perc, 2 személyre

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál vaj
  • 0,5 kg gomba, szeletelve
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 hagyma, kockára vágva
  • 2 sárgarépa, kockára vágva
  • 2 szál zeller, kockára vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 1 teáskanál kakukkfű, apróra vágva
  • 6 csésze csirkeleves
  • 1 csésze vadrizs ( vagy riszkeverék, beleértve a vadrizset is )
  • 1 ½ csésze főtt és kockára vágott vagy felaprított csirke
  • 1 csésze tej vagy tejszín
  • 1 csésze parmigiano reggiano (parmezán), reszelve
  • só és bors ízlés szerint

Elkészítés:

Olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben közepesen magas hőfokon, adjuk hozzá a gombát, és főzzük, amíg a gomba ki nem engedi a levét, és a lé el nem párolog, körülbelül 10-15 percig, majd tegyük félre.
Olvasszuk fel a vajat a serpenyőben, adjuk hozzá a hagymát, a sárgarépát és a zellert, és főzzük puhára, körülbelül 8-10 percig.
Keverjük bele a fokhagymát és a kakukkfüvet, és főzzük, amíg illatozni kezd, körülbelül egy percig.
Adjuk hozzá a húslevest, a rizst, a csirkét és a gombát, forraljuk fel, csökkentsük a hőfokot, és fedő alatt pároljuk, amíg a rizs megpuhul, kb 20-30 percig.
Keverjük bele a tejet és a sajtot, és főzzük, amíg a sajt elolvad, majd ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük.